Hygiëne/ vlooien


Hygiëne

Uiteraard is het voor iedereen van belang dat de hygiëne blijvend gewaarborgd wordt. De trimsalon wordt dan ook dagelijks gepoetst en gedesinfecteerd. Materialen en werktafel worden na elke hond ontsmet. Het kan altijd gebeuren dat uw hond een besmettelijke ziekte heeft. Dit kan een huidaandoening zijn, maar bijvoorbeeld ook kennelhoest. Geef dit dan z.s.m. door, dan kunnen we een andere planning maken. Bijvoorbeeld de laatste werkdag van de week, als laatste hond, zodat andere honden niet besmet kunnen worden.


ALS UW HOND VLOOIEN HEEFT MOET U HEM BEHANDELEN !                


VOORDAT UW HOND NAAR DE TRIMSALON KOMT MOET HIJ VRIJ VAN VLOOIEN ZIJN !


Vlooien zijn een ware plaag, zowel voor uw hond, zijn omgeving maar ook voor de trimsalon. Het kan zijn dat u niet gemerkt heeft dat uw hond vlooien heeft. Namelijk niet iedere hond krabt!! Alleen honden met een vlooienallergie krabben. Sommigen merken er bijna niets van. Kam uw hond regelmatig, loop hem na met een fijne kam (vlooienkam). Ziet u bij deze kambeurt zwarte korreltjes, dan zijn dit waarschijnlijk vlooienpoepjes. Dit kunt u controleren door deze zwarte korreltjes op een vochtig stukje keukenrol te leggen. Na een minuutje zult u zien wanneer u eroverheen wrijft dat dit roodbruin kleurt op het papier. Uw hond heeft dan overduidelijk vlooien. Behandel uw hond en zijn omgeving zo gauw mogelijk, dit om verdere besmetting te voorkomen.

Brengt u desondanks uw hond toch met vlooien naar de trimsalon dan zal ik hem moeten weigeren en kan hij terugkomen wanneer hij vrij van vlooien is. Bemerk ik de vlooien echter pas tijdens de behandeling dan zal ik hem moeten behandelen om besmetting te voorkomen, hier zijn extra kosten van € 25,-- aan verbonden.